לא כדאי לפספס

9 החוקים לתזונה בריאה ודיאטתית

אם את  עוקבת הדוקה של הבלוג שלי

את בטח מכירה את הגישה  התזונתית שלי

שכוללת את החוקים הבאים:

 

 

 1.תפריט נקי וטבעי עם כמה שפחות מזון מעובד או מהונדס

 

 

 

   2.תפריט דל במוצרים מהחי כאשר סוג המזון

       מהחי שאותו אנחנו אוכלים צריך להתאים לנו

  ולמצב הרפואי שלנו

( למשל הימנעות ממוצרי  חלב לאנשים

שחולי אסטמה( כי החלב מעודד ייצור ליחה).

 

 

 

 

 

 

 3.צמצום שומן טראנס( שנמצא במזונות מעובדים)

וצמצום בשומנים רווים מהחי(למרות שהדעות

  האם השומן הרווי מזיק או לא- אני עדיין מעדיף לנקוט בגישה שמרנית).

 

 

   מזון  מהחי שכן עובר את מבחן הסלקציה שלי

ואפשר לאכול אותו במתינות(ולאחר התאמה אישית

   בהתאם למצב הרפואי שלך) הוא: דגים, בשר עוף רזה ודל

שומן, יוגרטים 3 אחוז שומן, מעט גבינות

   דלות שומן וביצים אורגניות.

 

 

 

4.העלאת כמות השומנים בתזונה –כמובן שומן בריא

( חד ורב בלתי רווי) שנמצא באבוקדו, שמן זית,

     אגוזים, שקדים, טחינה.

 

 

 

5.הימנעות מפחמימות פשוטות( סוכרים)

שנמצאים במאפים,עוגיות, חטיפים , ממתקים.

 

 

 

 

 

 6.הימנעות מלחם מכל סוג שהוא- לחם באופן כללי

תמיד מעובד ולא בריא לנו( כולל הגרסאות

   "הבריאות" יותר.

 

 

 

 

7.בדיקה האם יש לנו רגישות לגלוטן ובמידה וכן הימנעות ממזון שמכיל גלוטן.

 

 

 8.צריכה מבוקרת ומתונה של פחמימות מורכבות מפירות וקטניות( ירקות אפשר ללא הגבלה מלבד הכתומים שאותם יש לאכול בהגבלה)

 

כמו שאתם שמים לב שמקבוצת הפחמימות המורכבות נעדר הלחם( שיברנו עליו) והדגנים כולל המלאים

שגם עליהם אני ממליץ פחות לאכילה .

 

 

אם לוחצים עלי ל"אשר" דגנים מסוימים יהיו אלה שיבולת השועל, הקינואה, האורז הבסמטי והכוסמת.

מבחינת ירקות כל הירקות מאושרים כאשר מירקות כתומים נאכל במידה קטנה.

מבחינת קטניות כל הקטניות מאושרות וטובות לנו( אלא אם כן יש רגישות או בעיות עיכול).

 

 

 9.סייקל פחמימות- כדי שהגוף שלנו יהפוך למכונה שורפת שומן אנחנו חייבים לאזן הורמונים,

    להוריד רמות סוכר.

את זה נעשה על ידי צמצום צריכת הפחמימות מכל סוג שהוא.

 

 

מנגד אי אכילה של פחמימות לאורן זמן יכולה לפגוע בחילוף החומרים, לגרום לנו להרגיש חלשים וחסרי

אנרגיה ולאבד מסת שריר שחשובה לנו בכדי לשמור על גוף מהודק וחטוב.

 

הסיטואציה הזו שמצד אחד מרצה להפיק תועלת מתפריט דל פחמימה ומצד שני לא נרצה לספוג

 את החסרונות שבתפריט שכזה גרמה לנו ליצור תוכנית שנקראת סייקל פחמימות.

 

 

בשיטה הזו אנחנו  אוכלים מספר ימים תפריט דל פחמימה ומספר ימים שבהם אוכלים את הפחמימות

המאושרות שהסברתי עליהם קודם לכן.

 

 

כמובן צריך לדעת כיצד עושים זאת, באילו ימים מומלץ לאכול פחמימות ובאילו ימים לא, כיצד לשלב

פעילות גופנית שמתאימה לשיטה הזו ועוד ועוד…

 

 

 

כדי להבין זאת וללמוד עוד לחצי כאן <<<

*גם אני שונא ספאם, בכל רגע שתרצי תוכלי לצאת מרשימת הדיוור.

סגור לתגובות.

Scroll To Top