לא כדאי לפספס
למה לחם לא בריא ולמה הלחם הבריא היחיד שתמצאי הוא בבית שלך

למה לחם לא בריא ולמה הלחם הבריא היחיד שתמצאי הוא בבית שלך

 5 שקרים המסוכנים ביותר
שלא אמרו לך על לחם ! (גם "הבריא")

האם לחם באמת טוב לדיאטה ולבריאות שלך? התשובה כאן…

———————–
נכתב על ידי:  אלעז יוסף נטורופת, מומחה לדיאטה ועיצוב הגוף ומאמן כושר אישי בוגר תואר בחינוך גופני ממכלת וינגייט ולימודי נטורופתיה מכללת ת"א
———————–

עבור רובנו, אין יותר מזון מנחם יותר מאשר לחם.

עוגיות , באגטים פריכים, קרואסונים פריכים … אפילו פרוסה פשוטה של טוסט בציפוי  של מעט חמאה מומסת יכולה להרגיש כמו גן עדן.

וריח ש…  שפשוט משגע…

כמה ריח יכול להיות נעים כמו ריח של לחם   טרי בתנור.

אבל יש הרבה בלבול לגבי  האם לחם מתאים לתזונה בריאה ולירידה במשקל?

יש כאלה שלא מסכימים שלחם זה בריא …

קרדיולוג ידוע, ד"ר וויליאם דייויס, קורא לחיטה "הרעל הכרוני המושלם."

וכרעל , אנחנו אוכלים הרבה ממנו …

הישראלי הממוצע צורך 110 ק"ג של קמח חיטה בכל שנה!,

מה שהופך את הקמח למקור מספר  # 1 של קלוריות בתזונה שלנו-

". אסון לבריאות ציבור" זהו ההגדרה שהמומחה לתזונה כריס Kresser מתאר בשל צריכת החיטה שעולה משנה לשנה בכל העולם.

אז, מה היא האמת על לחם וחיטה?

  • האם זה הרעל המושלם … או מזון יומי חיוני?
  • האם לחם "ללא גלוטן" יותר טוב בשבילך מאשר לחם רגיל?
  • ואת עדיין יכוה ל לאכול לחם … תוך שמירה על גוף רזה ובריאות אופטימלית?

התשובות לשאלות אלה עשויות להפתיע אתכם!

אז, בואו נתחיל לדון

ב 5 שקרים המסוכנים ביותר שלא סיפרו לך על לחם … ואל תשכחי לקרוא את סעיף # 5 – הפתעה הגדולה מכולם!

 

שקר

שקר # 1 : "דגנים מלאים וחיטה מלאה הם בריאים
חלק חיוני של תזונה בריאה "

אם כף רגל דרכה בחנות מכולת או קראה עיתון ב -50 השנים האחרונות,

את מכירה  את המסר שדגנים מלאים בריאים … וככל שאת אוכלת מהם יותר כך יותר טוב.

זה הרבה יותר מ" שקר לבן קטן "שהומצא כדי למכור לך מוצרים חקלאיים זולים בהסוואה של בריאות …

זה הונאת הבריאות הגדולה ביותר שאי פעם בוצעה !

כמובן, ההונאה  הזו באה אליך מאותו האינטרסים של התאגידים ואגודות בריאות ממשלתית,

שהפצירו לך להחליף חמאת במרגרינה או שומנים איכותים בשומנים מעובדים.

האינטרס הסמוי שלהם: לעודד את אוכלוסית החקלאות ואת החקלאים על חשבון הבריאות שלך !

אה וכמובן לתת ליצרניות המזון תעסוקה ועבודה שוב על חשבונך !

אה וכמעט שכחתי גם הבריאות שלך נפגעת ככה שגם לחברות התרופות יש עכשיו הכנסה !

האמת היא שאין שום דבר "חיוני" בדגנים מלאים.

למעשה, הם בין מזונות שאת ממש לא צריכה לאכול

במיוחד אותם הדגנים שמכילים גלוטן !

אחת הסיבות החשובות ביותר הוא ש…

דגנים מלאים לא בריאים  משום שהם  מעלים מהר את רמות הסוכר בדם !

את בוודאי יודעת  כי מזונות בעלי אינדקס גליקמי גבוה גורמים לעלייה מהירה ברמת הסוכר בדם ולהפרשה מוגברת של  אינוסלין .

זה מעורר הפרשה מוגברת של חומרים יוצרי  דלקת ומגביר את

הסיכון לסרטן, אלצהיימר, מחלות לב, כבד שומני וסוכרת.

וזה לא יגרום לך להיראות טוב כמובן כי את ממש תשמיני …

רמות אינסולין גבוהה מקדמת אחסון שומן בבטן, ישבן,ירכיים,איבריים פנימים וכמובן גורם לחילוף חומרים איטי.

סוכר גבוה בדם גורם גם להזדקנות מואצת.

 

כ -75% מהפחמימות בחיטה הם בצורה של עמילופקטין – תרכובת שהיא ייחודית לחיטה  וגורמת במהירות לעליה בסוכר

זו הסיבה מדוע חיטה גורמת גבוהה לסוכר גבוה מאשר ביחס לכל מזון אחר – גם כאשר אותו המספר של פחמימות נצרכת!

אינדקס הגליקמי של מזונות נפוצים

וזה לא הכל כאשר הלחם הוא מלא הוא עדין מכיל את הגלוטן ואת תרכובת  העמילו פקטין

שתורמת לעליה ברמות הסוכר ולהשמנה … אולי ביחס ללחם לבן העליה היא פחותה אבל עדין מדובר

בעליה משמעותית ומסוכנת לחולי סוכרת ולאנשים בריאים שרוצים לרדת במשקל.

"לב בריא"  עם חיטה מלאה?  … לא,  היא גורמת למחלות לב!

הממסד הרפואי מגזים בחשיבות הכולסטרול במחלות לב ושוכח להזכיר לנו שהסיכון הגדול ביותר ללב

הוא בגלל הסוכרים והפחמימות … גם "הבריאות" אם  צורכים מהם בעודף !

אבל יש סוג אחד של כולסטרול שקשור באופן הדוק בעיות  לב – חלקיקי LDL קטנים וצפופים.

מחקר שפורסם בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקאי הראה כי אנשים עם רמות גבוהות של LDL הצפוף קטן הסיכון 300% לקבל התקף לב אצלם.

רופאים רבים מאמינים שזה גורם סיכון מספר אחד למחלות לב בארה"ב

ונחשי מה מעורר תרכובות מסוכנות אלה כדי שהגוף ייצר אותן ?

זה עמילופקטין שנמצא בחיטה!

תחשבי על זה בפעם הבאה שאת רואה "גושפנקא" של  משרד הבריאות על חבילה של לחם מחיטה מלאה.

ולחשוב שהם ממליצים לך לאכול את האוכל הזה לפחות שלוש פעמים ביום!

למעשה, אם את  אוכלת דגנים לעתים קרובות, זה לא יכול להיות באשמתך …

האם את  מרגישה טוב לאחר אכילה של לחם?
מאפיינים ממכרים  של החיטה

שמעת כנראה שסוכר גורם להפעיל  אותו מרכזי העונג במוח כמו התמכרות לסמים .

זו הסיבה שזה יכול להיות כל כך קשה "פשוט לומר לא" לפינוקים מתוקים.

אבל יש לחיטה  מאפיינים כמו  של תרופה, שזה  אפילו חזק יותר מהכוח של הסוכר !

זאת משום שבנוסף שהחיטה עמוסה  בסוכר, היא גם מייצרת תרכובות מסוימות אשר נקלטות על ידי רצפטורים במוח ויוצרים אפקט של

נטילת  מורפיום !

בנוסף לתחושה הטובה שהתרכובת הזו נותנת היא גם גורמת לנו להתמכר עוד ועוד לדגנים ולסוכרים- זו הסיבה שיש את התרכובת הזו שנקנה יותר !

זה לא פלא שמחקר שפורסם בכתב עת רפואה פסיכוסומטית הראה כי אנשים שאוכלים חיטה צורכים בממוצע 400 קלוריות יותר ביום .

אז, בואו נעבור לתפיסה המוטעית הבאה שמסוכנת על לחם (כמו גם  על עוגיות, קרקרים, דגני בוקר, פסטה ועוגה) …

 

שקר # 2: "לחם ללא גלוטן הוא בריא יותר מלחם עשוי מחיטה"

אם כבר ויתרת על מזונות מבוססים על דגנים מסורתיים, בצעת החלטה נבונה!

אבל אם את  החלפת מזונות אלה עם העמיתים ללא גלוטן כדאי שתשקלי זאת שוב.

, רוב המוצרים  ללא גלוטן:  לחמים, דגנים, פסטות, קרקרים ועוגיות מכילים מרכיבים שאינם טובים בהרבה (ובמקרים מסוימים, יותר גרועים )

מאשר אלה שנעשו עם חיטה!

כמו כל מזון מעובד, מוצרים אלה מכילים בדרך כלל חומרים משמרים כימיים, חלבון סויה, מוצקח בצק, שמן זרעים תעשייתי, תירס וסירופ האורז …

ולעתים קרובות, אורגניזמים מהונדסים גנטית.

וזה לא הכל, כי …

המצרכים ברוב המוצרים ללא גלוטן גם מעלים את רמות הסוכר  שלך!

במקום קמח חיטה, רוב המוצרים ללא גלוטן – והרבה מתכונים באינטרנט לצורך העניין –  מכילים קמחים שימוש בהם מעלה סוכר !

  • עמילן תירס
  • קמח אורז
  • עמילן תפוח אדמה
  • עמילן טפיוקה
  • קמח דורה
  • פַּנַג

 

מזונות ללא גלוטן אינדקס הגליקמי

כמו שאת רואה בגרף למעלה  הקמחים האלה אפילו מעלים רמות סוכר

בדם יותר מאשר לחם שמכיל גלוטן !!!

וסוכר גבוה זה לא רק סוכרת ובעיות לב בטווח הרחוק אלא גם השמנה בטווח המידי !

זה מפתיע   כי …

רוב האנשים שרוצים לרדת במשקל עוברים למוצרים נטולי גלוטן.

למעשה, מחקר אחד הראה כי 81% מאנשים שאימצו דיאטה ללא גלוטן עלו במשקל אחרי שנתיים!

את צריכה גם לדעת ש…

כמה מוצרים ללא גלוטן מכילים  פי 90 פעמים יותר ארסן מאפשר במי השתייה!

כמובן, את יודעת שארסן הוא רעל קטלני …

 

הבעיה מגיעה בעיקר מקמח אורז חום וסירופ האורז חום שהרבה פעמים הם המרכיבים העיקרים במוצרים ללא גלוטן.מזונות ללא גלוטן ארסן

אולי תשאלי אותי אז מה מוצרים ללא  גלוטן הם לא בריאים?

התשובה החד משמעית מוצרים ללא גלוטן שהם מעובדים אכן לא בריאים

והכוונה כאן לא לדגנים בלתי מעובדים שלא מכילים גלוטן כמו קינואה או כוסמת או אורז שכאשר

אוכלים אותם בצורתם המקורית לא ניזוקים באותה המידה כמו מזון ללא גלוטן מעובד.(ועדין לא כדאי לצרוך

מהם הרבה כי גם הם בשורה התחתונה מעלים סוכר בדם).

שקר # 3: "אם אין לך בעיה עם גלוטן את יכולה לאכול חיטה "

שקר # 3: "אם את לא רגישה לגלוטן את את יכולה לאכול 

רוב האנשים מודעים לכך שקצת חלבון בחיטה(גלוטן)

יכול לגרום     לבעיות    גדולות עבור אנשים מסוימים.

עבור אלו עם מחלת צליאק ורגישות לגלוטן (שני דברים  שונים לחלוטין )

כמות קטנה של גלוטן יכולה לגרום לבעיות עיכול קשות … דלקת מערכתית … מחלה אוטואימונית … והרשימה עוד הארוכה.

לפחות 300 נושאים הקשורים לבריאות נקשרו לגלוטן.

אבל הנה סקופ …

גלוטן הוא בעיה אמיתית …
אבל הבעיה היא לא רק גלוטן!

רוב הרופאים (בטעות) מאמינים שכל הבעיות  עם גלוטן. במילים אחרות, אם אין לך בעיה עם גלוטן … אין לך בעיה.

עם זאת, החלבון שאנו מכנים "גלוטן" למעשה מורכב ממאות תרכובות קטנות יותר. כל אחד מאלה יכול לעורר תגובה דלקתית או חיסונית.

וזה אפילו לא חלק קטן מכל הסיפור, כי …

על פי מחקר שפורסם ב- Plant Physiology, החיטה מודרנית היא מסוגלת לייצר לפחות 23788 חלבונים ייחודיים!

זה יכול להסביר את המחקרים שבם אנשים הראו תגובה חמורה לחיטה – ובכלל לא הגיבולגלוטן עצמו, אפילו במינונים גבוהים.

גלוטן בראש שלךהבעיה היא שבדיקות מעבדה קונבנציונליות מחפשים רק 2 נוגדנים הקשורים לגלוטן

אם בדקתי   ויצא תקין

רופאים יתנו לך אישור על בריאות תקינה – וכנראה יגידו לך

שמה שאת מרגישה זה " בראש שלך"

אבל המדע מצא תרכובות רבות בדגנים – מלבד גלוטן – אשר יכול לגרום לבעיות בריאות רציניות לטווח ארוך …

אחד החומרים האלה הוא WGA שנמצא בדגן באופן טבעי כדי להרחיק מזיקים הענין הוא החומר הזה גם מזיק לנו !

שקר # 4: "אם החיטה אינה גורמת לך
עיכול לקוי , אז זה בטוח לאכול  אותה"

    

כמה אנשים אכלו חיטה או גלוטן, והתקפלו מכאבי בטן ?

במובן מסוים, יש לאנשים האלה יתרון … לפחות הם יכולים לזהות את הבעיה והמקור שלה.

אבל רק בגלל שאת        מרגישה    בסדר אחרי בייגל, לא אומר שזה לא פוגע בגוף שלך.

מה שאת לא יודעת עדיין יכול לפגוע בך …

מחקרים מראים שגם אם את " לא רגישה לגלוטן"
זה יכול לגרום לנקבים במעיים שלך ודליפה של רעלים לזרם הדם

 

הנה רק כמה מהסימפטומים שיכולים להיגרם:

  • כאבי ראש ועייפות
  • חיסון חלש
  • דלקת פרקים, עצמות וכאבי פרקים
  • חסכים תזונתיים, ו
  • רשימה ארוכה מאוד של בעיות עור, כולל אקנה  ועד לקמטים.

:

  • סרטן
  • מחלות לב
  • אוסטאופורוזיס
  • מחלות מעי רגיז
  • מחלות מעי דלקתיות
  • פיברומיאלגיה ועייפות כרונית
  • הפרעות בבלוטת התריס
  • אנמיה
  • אפילפסיה
  • פצעים
  • זאבת

.

המוח שלך על גלוטן

.

ועכשיו לתפיסה המוטעית הסופית (ואולי המפתיעה ביותר) על לחם …

 

     

שקר # 5: "אין דבר כזה לחם בריא !
 

 

אם כל מה שאמרתי לך גרם לך להתבאס מלאכול לחם אני מביו אותך אחרי הכל מה כבר נותר? אם לחם מחיטה מלאה לא בריא?
לחם נטול גלוטן לא בריא ולחם לבן ממש לא בריא?

ובכן, יש לי חדשות טובות …

את  לא צריכה לבחור בין
   מנת   הלחם  לבריאות שלך
צריך לבחור  לחם בריא יותר !

 

מה אם הייתי אומר לך שיש לחם נטול גלוטן שלא מעלה רמות סוכר מהר בדם ובאופן כללי כמעט לא מעלה בכלל רמות סוכר בדם?

כאשר את בוחרת              לחם שנעשה עם "מרכיבים אינטליגנטיים" זה באמת יכול להגן – על בריאות שלך.

זה יכול אפילו לעזור לך לפסל גוף רזה …

ואני לא מדבר על לחם חסר טעם או חיקוי אלא על הדבר האמיתי קל להכנה וטעים !

חץ

הנה תלחצי כאן כדי לקרוא על לחמי בריאות קלים להכנה ,משביעים ושורפי שומן

*גם אני שונא ספאם, בכל רגע שתרצי תוכלי לצאת מרשימת הדיוור.

סגור לתגובות.

Scroll To Top